••• Rólunk •••

Az első magyar tulajdonú freeform gyártósor. Az első magyar tulajdonú freeform gyártósor. A Noptiker Kft. 1992 óta tudatosan és dinamikusan fejleszti a gyártási és felületkezelési technológiáját és ezzel együtt termékpalettáját. A piac igényeihez igazodva mindig a legkedvezőbb és leggyorsabb megoldást kereste a vevők kiszolgálására.

Jövőbeli elképzeléseink között szerepel, hogy képesek legyünk – a hazai piacon egyedülálló módon – még a legmagasabb minőségű felületkezeléssel ellátott, személyre szabott multifokális lencsét is akár 48 órán belül szállítani. A fejlődés igénye mindig megköveteli a beruházásokat is. Ezért a Noptiker idén megteremtette a feltételeket az első magyar tulajdonú, világszínvonalú gyártósor üzembeállításához, ami az utóbbi évek egyik legnagyobb beruházását jelenti a hazai optikai piacon. Ez ugrásszerű változást hoz a magyar vállalkozás életében.

Nézzük, milyen cégek adják szaktudásukat a magyar freeform gyártás legmagasabb szinten való teljesítéséhez:

A Schneider GmbH német nagyvállalat számos multinacionális cégnek biztosítja világszerte a freeform gyártáshoz szükséges gépparkot. A Noptikernél új blokkoló, háromfejes CNC maró, precíziós polírozó és lézergravírozó berendezés került beüzemelésre.

Az OptoVision® – a német freeform-specialista – nyújtja az informatikai hátteret és a know-how-t a gyártáshoz. A mérnökeik által kifejlesztett csúcstechnológiás freeform lencsékkel bővül a Noptiker Kft. szemüveglencse kínálata.

Nem csak a gyártás, hanem a rétegzés területén is jelentős beruházás történt.

A francia SCL International által biztosított lakkozó berendezésen, akár háromszor annyi szemüveglencsét tudnak ezentúl keménylakk réteggel ellátni, mint korábban.

A lencse elkészítésének folyamatában a belga Automation & Robotics teszi fel az i-re a pontot. A hagyományostól teljesen eltérő módon nem tamponálással, hanem egy speciális tintasugaras nyomtatófejjel viszi fel a lencse felületére az UV sugárzásra szilárduló festéket. Így kerülnek fel a kész lencsére az illesztéshez szükséges és a lencsére vonatkozó információk.

A fenti nevek és a Noptiker megújult, minden körülmények között lelkes és hozzáértő csapata a garancia arra, hogy nagy áttörés várható a Starlite márkában. Az új folyamatok gördülékeny és gyorsabb betanulásának érdekében, az utóbbi időben olyan munkatársakkal bővítették létszámukat, akik éveken át dolgoztak hasonló technológiával. A gyártási folyamat eddig manuálisan végzett feladatait, ezentúl automatizált megoldások segítik, amik jelentősen csökkentik egy rendelés legyártásához szükséges időt. A nagy léptékű technológiai fejlődés sokkal hatékonyabb, gyorsabb és pontosabb gyártást tesz lehetővé. A Noptiker ezzel a beruházással elérte, hogy a Starlite szemüveglencsék teljes palettája itthon készüljön a lehető legrövidebb időn belül, legyen szó hagyományos vagy freeform gyártásról.

Pálfi László, laborvezető, ahogy a háromfejes CNC marón dolgozik. Pálfi László, laborvezető, ahogy a háromfejes CNC marón dolgozik. Drótos Krisztián, labor-asszisztens, az új blokkolón dolgozik. Drótos Krisztián, labor-asszisztens, az új blokkolón dolgozik.
Új lakkozó labor Új lakkozó labor Pálfi László, laborvezető, bemutatja a lencsék visszajelölésére szolgáló A&R gépet. Pálfi László, laborvezető, bemutatja a lencsék visszajelölésére szolgáló A&R gépet.
Minden jog fenntartva © Noptiker Kft. | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlapkészítés: DDSWEB