••• Hírek •••

Egyszerű lencsétől különleges technológia - új fényre sötétedő lencsék a Nopti kínálatában

2017. április 20. | Itt a tavasz, itt a fényre sötétedő lencsék ideje! Ismerd meg az új PhotoCrome lencsénket! Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat a fotokróm lencsékről, reméljük, segíteni fog neked is az ajánlásukban:

Az iparág fejlődik, egyre több és több lehetőséget biztosítva nekünk arra, hogy kitűnő szolgáltatást nyújthassunk vásárlóinknak. Egyre kifinomultabb technológiák teszik az életünket könnyebbé, mi pedig mindent megteszünk, hogy lépést tartsunk az újdonságokkal. Új, fényre sötétedő lencséink nem fognak csalódást okozni, hiszen az UV A, UV B sugárzás mellett a káros kék fénytől is védik a szemet! 

A Starlite PhotoCrome új, fényre sötétedő lencsék 11%-os alapszínnel rendelkeznek, gyorsan reagálnak az UV sugárzásra, majd annak megszűnésével rövid idő alatt kivilágosodnak. Maximális sötétedésük eléri a 88%-ot. Két színvariációban érhetőek el: Brown (11-85%), és Gray (11-88%)

Nézzük, mit érdemes tudni erről az egyre jobban szerteágazó lencsecsaládról.

Először is tisztázzuk, honnan érkezik a káros fény:

Az UV A és UV B sugárzásairól már sokat beszéltünk, és többnyire a vásárlók is tisztában vannak káros hatásukkal, a kék fényről viszont csak az utóbbi időben hallunk sokat, és legtöbben inkább a digitális eszközök káros “melléktermékeként” jegyzik. Fontos kiemelni, hogy az elsődleges kék fény kibocsátó a Nap, méghozzá 100-szor intenzívebben, mint elektronikus társai.

Elsődleges kék fény kibocsátók:

  • Nap
  • Fémhalogén lámpa
  • LED
  • Digitális eszközök (TV, telefon, számítógép)

Hogyan működnek a fényre sötétedő lencsék?

A lencséken lévő milliárdnyi fotokróm molekula UV sugárzás hatására sötétedni kezd. A lencse felületén elhelyezkedő molekulák folyamatosan reagálnak az őket érő fényre, így optimalizálják a látást. A formula nem avul el, sőt! Az idő múlásával csak “még jobban belejönnek” a molekulák, és gyorsabban változik a színük.

Fontos: Az ózonréteg vékonyodásával egyre több káros fény éri szemünket, hívd fel erre vásárlóid figyelmét is!

A lencsékre két fázisban viszik fel a fotokróm réteget: az első a kémiai folyamat, a második a felületkezelés. A fotokróm réteget minden esetben védőfelülettel teszik tartóssá.

Kiknek ajánljuk a fényre sötétedő lencséket?

Mondhatnánk, hogy mindenkinek, hiszen káros fényhatások nap mind nap érnek valamennyiünket, de persze vannak olyan életkörülmények, munkakörök, ahol kifejezetten javasolt fényre sötétedő szemüveglencse használata. Első sorban azoknak ajánljuk, akik többnyire a szabadban dolgoznak, aktív életet élnek, ugyanakkor beltérben is szeretnék használni szemüvegüket, vagy változó fényviszonyok között végzik a munkájukat. Azon vásárlók számára is hasznos lehet ez a lencsetípus, akik sokat vezetnek: a fényre sötétedő lencsék optimális fényviszonyokat és kitűnő látásélményt, ez által biztonságosabb vezetést is biztosítanak.

A vásárlók gyakran feltett kérdései:

Mik a fényre sötétedő lencsék előnyei?

Optimalizálják a fényviszonyokat, így kitűnő látásélményt biztosítanak úgy, hogy közben védik is a szemet.

A fényre sötétedő lencséket lehet használni vezetés közben is?

A szélvédők UV szűrője miatt előfordulhat, hogy a lencsék nem sötétednek be eléggé, ezért azok, akik kifejezetten vezetéshez keresnek megoldást, válasszák a Transitions Xtractive lencséket, amelyeket vezetéshez fejlesztettek ki.

Szükségem van dioptriás napszemüvegre is fényre sötétedő lencsék választása esetén?

Igénytől függ. Van, akinek tökéletesen megfelel csak a fényre sötétedő lencsék használata, de van, aki szeret folyamatosan ugyanolyan sötét lencséket is viselni.

Forróságban is megőrzik tulajdonságaikat a fotokróm lencsék?

A lencsékre hat a hő, de úgy tervezték őket, hogy hosszabb időt is kibírjanak nagy melegben is, viszont ha extrém sok időt tölt napon a vásárló, érdemes erősebb, például Transitions XTRActive lencséket választania.

Biztosan kivilágosodnak beltéren a lencsék?

A fényre sötétedő lencsék azonnal elkezdenek kivilágosodni, amint viselőjük beltérbe lép, és pár perc alatt újra sötétek lesznek, ha ismét fény éri őket. Kifinomult procedúra, ami nem fog feltűnni viselőjének.

Ezeket nem csak idős emberek hordják?

A fényre sötétedő lencsék viselését nem a kor, hanem az életvitel határozza meg.

Miért sötétednek be a lencsék felhős időben is?

Az UV A és UV B sugarak akkor is elérnek bennünket, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. A káros fény a felhőkön is áthatol, a lencsék pedig ezt érzékelik, ezért sötétednek be.

Kérdésed van? Keresd fel ügyfélszolgálatunkat! Még több információért pedig kövesd Hírek rovatunkat, vagy lájkold Facebook-oldalunkat!

Minden jog fenntartva © Noptiker Kft. | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlapkészítés: DDSWEB